Φέρνοντας την παραγωγή ρούμι πίσω στην αμερικανική πηγή της, το Bayou Rum της Louisiana Spirits γίνεται με τη χρήση μελάσας από ζαχαροκάλαμα της περιοχής και ακατέργαστης ζάχαρης. Το ρούμι παράγεται με την παραδοσιακή συνταγή, στην οποία το νερό που προστίθενται είναι από πηγή και τρεις φορές φιλτραρισμένο. Στο Bayou spiced, εκτός από την παραδοσιακή μέθοδο με την οποία παράγεται, εμπλουτίζεται και με καρυκευμάτα της περιοχής. Κανέλα, βανίλια, γλυκιά μπανάνα και μπαχάρι, είναι τα αρώματα που κυριαρχούν. Τα ίδια αρώματα συναντάμε και στο στόμα, που συμπληρώνονται με νύξεις καραμέλας αλλά και πικάντικες πινελιές. Πλούσιο, θερμό σώμα, με μακριά μπαχαρένια επίγευση!
Το Brugal ιδρύθηκε τοι 1888 στη Δομινικανή Δημοκρατία από τον Dr. Andres Brugal. Η τέχνη και η εμπειρία του πέρασε στις 5 γενιές της οικογένειας και σήμερα οι αποκαλούμενου Maestros Roneros φροντίζουν ώστε κάθε μπουκάλι να φέρει το προνόμιο του ονόματος Brugal. Ωριμάζει για 2 - 5 χρόνια σε προσεκτικά επιλεγμένα βαρέλια από αμερικάνικη δρυ, που του προσφέρουν την απαλή και χαρακτηριστική του γεύση. Η εκρηκτική του μύτη αναδύει καραμέλα και μαύρη ζάχαρη, καραμέλα γάλακτος και διακριτικά μπαχαρικά με πιπέρι και βανίλια. Απαλό, μεστό, πλούσιο άγγιγμα αρκετά ξηρό, με μια επίγευση γεμάτη μπαχαρικά και μαύρη ζάχαρη μαζί με ελαφριές νύξεις δρυός.
Εδώ μιλάμε για ένα cocktail που μπορεί να συνδυαστεί με όλο το φαγητό δεν έχει καθόλου ζάχαρη αντιθέτως επειδή το ρούμι εμπεριέχει πολλά αρώματα είναι ένα φρούτο απόλυτα ταιριαστό για ένα οποιοδήποτε δείπνο. Επίσης ο ανανάς ο δικός μας μαγειρεύεται για περίπου 3 ώρες με μπαχαρικά όποτε του δίνει μια άλλη αίσθηση φρεσκάδας και στη συνέχεια το αναψυκτικό Τζίντζερ το οποίο είναι Περουβιανό & οργανικό βοηθά πάρα πολύ ώστε να κρατήσει τα υγρά οξέα του στομάχου σε μια εξαιρετική ισορροπία.
Μιλάμε λοιπόν για ένα cocktail αρκετά ισορροπημένο καθόλου γλυκό λίγο spiced και το προτείνουμε με όλα τα πιάτα. Μην ξεχνάτε ποτέ να πείτε στον κόσμο ότι μπορεί με αυτό το cocktail να τελειώσει όλο του το φαγητό. Δεν χρειάζεται να πάρει κάποιο ποτήρι κρασί έπειτα εκτός κι αν πρόκειται για κάποιον όποιος αγαπά το όλο κομμάτι της γευσιγνωσίας και θελημένα πολύ πολύ ιδιαίτερο φιλέτο κάποιο κόκκινο κρασί.
Recipe
Bayou Rum 40ml
Pineapple 50 ml
Ginger top upGarnish: Pineapple dehydration butter spray
Η ιστορία θέλει αυτό το κατακόκκινο ιταλικής καταγωγής ποτό να φτιάχτηκε για πρώτη φορά το 1919 στο Caffe Casoni της Φλωρεντίας.
Ο Κόμης Camillo Negroni ζήτησε από τον φίλο του και bartender Forsco Scarselli, να κάνει λίγο πιο βαρύ το αγαπημένο του cocktail – Τhe Americano (campari, βερμούτ, σόδα) – αντικαθιστώντας τη σόδα με gin. O Scarselli πήγε ένα βήμα παραπάνω και αντικατέστησε το λεμόνι του The Americano με μια φλούδα πορτοκαλιού και το ποτό... απογειώθηκε. Πριν περάσει πολύς καιρός όλοι στο Caffe Casoni ζητούσαν να πιούν “Negroni”.
O ίδιος ο Camillo Negroni ήταν ένας πολύ ενδιαφέρον τύπος. Στα 20 του χρόνια είχε ταξιδέψει σε πολλές πολιτείες της Αμερικής ενώ για μια περίοδο έζησε μαζί με cowboys της Δύσης. Κάποια στιγμή τα ταξίδια του τον έφεραν στο Λονδίνο όπου και εκεί έζησε για μια περίοδο. Ίσως λοιπόν η προέλευση της έμπνευσης για το Negroni να ξεκίνησε εκεί, στην αδιαφιλονίκητη πόλη του gin, κάνοντάς το σήμερα ένα από τα πιο εμβληματικά cocktails όλων των εποχών.
Ποιο φαγητό ταιριάζει με ένα Negroni;
Κροστίνι γαλλικού ζαμπόν και αχλαδιού με μέλι τρούφας καθώς επίσης και αλλαντικά...
Κέικ καλαμποκιού με βαλσάμικο ντομάτα και ροδάκινο σαλάτα με κατσικίσιο τυρί...
Τραγανά, πικάντικα λουκάνικα και ιδιαίτερα ώριμα κρέατα καθώς επίσης και με κοπές...Όσον αφορά τα αγγλικά συνήθως ταιριάζει πάρα πολύ με Μαύρη σοκολάτα με θαλασσινό αλάτι και σε γλυκά που υπάρχει γέμιση κρέμας. Είναι πάρα πολύ γνωστό και ταιριάζει εξαιρετικά λόγο του bitter χαρακτήρα του έχει το δικό του κοινό άλλωστε.
Μπορούμε να το προτείνουμε άφοβα και μάλιστα το δικό μας έχει ένα βερμούτ
με ενισχυμένο μπαχαρικά γι' αυτό άλλωστε είναι και winter edition.
Recipe
Bulldog Gin 20ml
Campari 30 ml
Vermouth handcrafted 40 ml
Old fashion glass with ice cubeΗ προέλευση του Old Fashioned μπορεί να συνδεθεί με δύο ξεχωριστά μέρη, αλλά η συνταγή του παραμένει ως επί το πλείστον η ίδια: η απαλή γεύση του αγαπημένου σας ουίσκι αναμειγνύεται με bitters, ζάχαρη και μια φλούδα
πορτοκαλιού.Κάθε μπαρ έχει τη δική του εκδοχή του κλασικού Old Fashioned, και ενώ κάποιοι από εμάς είμαστε καθαρολόγοι και άλλοι πειραματιστές, όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι η δημιουργία αυτού του κοκτέιλ αξίζει να γιορτάσουμε.
Το Old Fashioned αναφέρθηκε για πρώτη φορά γύρω στο 1806, αλλά δεν ήταν το Old Fashioned όπως το ξέρουμε σήμερα. Στην πραγματικότητα, ένα Old Fashioned ήταν το πρώτο όνομα που οι άνθρωποι άρχισαν να αποκαλούν κοκτέιλ και αναφερόταν σε ένα στυλ mixology. (Ναι, το 1806, υπήρχε ακόμα μιξολογία.) Αυτές οι ντεμοντέ συνταγές περιελάμβαναν όλους τους τύπους οινοπνευματωδών ποτών, από τζιν μέχρι μεσκάλ, όπως και οι σημερινές παλιομοδίτες.Αυτό συνέβη στη δεκαετία του 1860, όταν έγινε ακόμη πιο συνηθισμένο για τους ανθρώπους να παραγγέλνουν bitters, νερό και ζάχαρη με το αγαπημένο τους απόσταγμα της επιλογής τους. Το 1882, ένας μπάρμαν στο Σικάγο ανέφερε ότι η πιο δημοφιλής ενσάρκωση ήταν ένα «παλιομοδίτικο» φτιαγμένο με ουίσκι σίκαλης.
Όπως συμβαίνει με όλη την ιστορία, και ειδικά την ιστορία του ουίσκι, οι ανταγωνιστικές ιστορίες αφθονούν. Κάποιοι λένε ότι το ποτό προήλθε στην πραγματικότητα στο Λούισβιλ του Κεντάκι το 1880 σε ένα ιδιωτικό κοινωνικό κλαμπ που ονομάζεται The Pendennis Club.
Η συνταγή συνδέεται με τον μπάρμαν και το αποστακτήριο bourbon, James E. Pepper. Φήμες συνδέουν τον Pepper με το The Pendennis Club προτού φέρεται να φέρει το κοκτέιλ στο μπαρ του ξενοδοχείου Waldorf-Astoria στη Νέα Υόρκη. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι το Λούισβιλ είναι το σπίτι των Old Fashioned, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι πραγματικά η Νέα Υόρκη.
Το καλύτερο φαγητό για να συνδυάσετε το old fashioned είναι σάντουιτς, κεφτεδάκια, κοτόπουλο και άλλα ώριμα και παλαιωμένα κρέατα στα οποία λόγω των υλικών του αναδεικνύει τις πιο σύνθετες νότες του bourbon, ενώ τα πικάντικα και γλυκά καρυκεύματα τονίζουν τις αληθινές γεύσεις των εσπεριδοειδών και του κερασιού. ...Χοντροκομμένες χοιρινές μπριζόλες. ...Πάπια. …bacon είναι μερικά από τα φαγητά τα οποία προτείνονται με το συγκεκριμένο cocktail
Recipe
Woodford reserve 60ml
Spiced syrup 25 ml
Bitter 3 dash
Old-fashionedglass with ice cubeH margarita είναι αυτή που είναι και δικαιολογημένα συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο αξιοσημείωτων εκπροσώπων του Μεξικό στα μπαρ όλου του πλανήτη. Αλλά η Paloma είναι νοστιμότερη, καθώς δίνει ένα ενδιαφέρον πάντρεμα της τεκίλας με την grapefruit soda και τον χυμό lime, πριν προστεθεί σε όλα αυτά και το αλάτι (είτε στο χείλος του ποτηριού, είτε εντός του μείγματος).
To αλμυρό, γλυκό και ξινό προφίλ της ενδείκνυται για να καταναλώσεις περισσότερες από μία, χωρίς ο ρυθμός κατανάλωσης να ξεφεύγει σε ακραία επίπεδα. Αντιθέτως, ενισχύεται σε μεγάλο βαθμό η πραγματική απόλαυση του ποτού.Οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν αλλά η Paloma είναι το πιο δημοφιλές cocktail με τεκίλα στο Μεξικό. Το όνομά της προέρχεται από το ομώνυμο παραδοσιακό τραγούδι των μέσων του 19ου αιώνα (La Paloma).
H Ιστορία υποστηρίζει ότι πρωτοφτιάχτηκε από τον θρυλικό Don Javier Delgado Corona, ιδιοκτήτη και bartender του ιστορικού bar restaurant La Capilla, στην πόλη της Τεκίλα. Μάλιστα, η 22η Μαίου έχει οριστεί ως η World Paloma Day, η Παγκοσμία Ημέρα Paloma.
Medium & well done φιλέτομπριζόλας με paloma . Τα ώριμα και παλαιωμένα τυριά είναι ένα υπέροχο γεύμα για έναν τέλειο συνδυασμό καθώς επίσης και ποικιλία από αλλαντικά μπορούν πολύ εύκολα να συνδυαστούν γιατί είναι τόσο ισορροπημένη γεύση και τρώγονται εύκολα. ...
Επίσης ο πικάντικος χαρακτήρας της καθώς και η ισορροπία της την καθιστούν αρκετά δροσερή λόγω του ανθρακικού που έχει η γκρέιπφρουτ σόδα με αποτέλεσμα να ταιριάζει και μετά από ζυμαρικό καθώς επίσης και ένα πικάντικο κρέας.
Ως κοκτέιλ είναι αρκετά δημοφιλές τον τελευταίο καιρό και μάλιστα η δική μας εκδοχή είναι λίγο πικάντικη λόγο του mezcal οπότε μπορούμε να το προτείνουμε στους πελάτες μας και θα δείτε πως θα το συνδυάσουμε και με το φαγητό τους είναι πάρα πολλά πιάτα.
Recipe
Tequila blanco 50 ml
Agave 7.5 ml
Lemon 15ml
Grapefruit soda 120mlΠίσω στη Βενετία του 19ου αιώνα, οι Αυστριακοί στρατιώτες (ολόκληρη η ευρύτερη περιοχή βρισκόταν υπό αυστριακή κατοχή) αναζητούσαν κάτι να πιουν. Η προτίμησή τους στην μπύρα, καθιστούσε τα έντονα κρασιά του ιταλικού βορρά αρκετά δύσκολα ως προς την κατανάλωσή τους. Σε σημείο που τα αραίωναν με νερό.
Κάπως έτσι γεννήθηκε το spritzen, ένα ποτό που μπορούσαν να απολαύσουν ευχάριστα. Το νερωμένο κρασί βέβαια δεν ακούγεται και τόσο νόστιμο. Για καλή τύχη όλων, η περιοχή του Βένετο φημίζεται και για το αφρώδες prosecco, το οποίο τελικά επικράτησε στα spritz, μαζί με την προσθήκη κάποιου πικρού ιταλικού απεριτίφ, όπως δηλαδή είναι το Aperol.
Στις μέρες μας το Aperol Spritz αποτελεί ίσως το δημοφιλέστερο απεριτίφ του πλανήτη. Το βασικό του συστατικό, δηλαδή το Aperol, είναι ένα λικέρ που περιέχει μεταξύ άλλων βότανα όπως τζεντιάνα, ραβέντι και κιγχόνη ενώ τα εκχυλίσματα πορτοκαλιού που περιέχονται στη μυστική συνταγή δίνουν τόσο το γλυκόπικρο στοιχείο όσο και το χαρακτηριστικό του χρώμα.
Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από την εταιρεία Barbieri από την Πάντοβα, το 1919.To Aperol Spritz ουσιαστικά έγινε διάσημο τη δεκαετία του 1950, όταν όλο και περισσότεροι Ιταλοί γοητεύτηκαν από το συνδυασμό αφρώδη οίνου με σόδα, με το cocktail να εξελίσσεται συνεχώς.
Όσον αφορά τη δική μας συνταγή μιλάμε για ένα μεσογειακό Aperitivo οπου θα χρειαστεί να προσθέσουμε βινεγκρέτ από περγαμόντο το οποίο εμείς φτιάχνουμε! όλο αυτό λοιπόν επιδρά πιο διαδραστικά και ανοίγει όλο το ποτό δηλαδή απελευθερώνει τα πικρά στοιχεία του aperol και τα αναδεικνύει σε περισσότερο floral.
Λοιπόν κυριαρχεί η γεύση του περγαμόντο όπου είναι να φρούτο απόλυτα ταιριαστό με το ποτό μας. Στο τέλος θα χρειαστεί να προσθέσουμε γκρέιπφρουτ σόδα έτσι ώστε να δώσουμε στην φυσαλίδα μας νότες από woody grapefruit aroma. Έχουμε λοιπόν ακόμα ένα ποτό το οποίο είναι αρκετά ιδιαίτερο.Το pairing είναι πλέον απαραίτητο σχεδόν σε κάθε περίσταση όπου υπάρχει αλκοόλ, οπότε δεν υπάρχει καταλληλότερος τρόπος για να συνοδεύσεις ένα κλασικό ιταλικό κοκτέιλ από ένα κλασικό ιταλικό σνακ. Οι φωτεινές φυσαλίδες και οι νότες εσπεριδοειδών αντισταθμίζονται άψογα με τα αλλαντικά και τα τυρia καθώς επίσης και κρέας, διατηρώντας τον ουρανίσκο ανανεωμένο κάθε φορά που δοκιμάζουμε ένα καινούριο κομμάτι. Γι' αυτό και τα αλλαντικά είναι το ιδανικότερο σνακ για ένα Aperol Spritz.
Recipe
Aperol 60ml
Vinegar bergamot 10 ml
Top up grapefruit soda
Collins glass with collins ice
The Cellar House
Ακολουθήστε μας στο κελάρι και δοκιμάστε την μοναδικότητα της γεύσης μέσα από τεχνικές παλαίωσης-ωρίμανσης των αποσταγμάτων μας. Τα Βαρέλια μας προσδίδουν έναν πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα στο γευστικό προφίλ που επιθυμούμε.
Coffee liquor based on chocolate aroma
Η συνεργασία μας με ένα αποσταγματοποιείο της περιοχής μας καθιστά ικανούς πια να φτιάξουμε τα δικά μας αποστάγματα και εδώ έχουμε τη δυνατότητα να σερβίρουμε στους πελάτες μας κάτι πάρα πολύ μοναδικό το οποίο παλαιώνει - ωριμάζει σε δικά μας βαρέλια και φτιάχνεται αποκλειστικά από εμάς.
Εδώ Μιλ λοιπόν μιλάμε για ένα λικέρ το οποίο παράγεται από single origin coffees δηλαδή από καφέδες οι οποίοι έχουν συγκεκριμένη χώρα προέλευσης και επίσης με τη μέθοδο infusion (εμβαπτίσματος) παίρνουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Όταν ωριμάσει λοιπόν το λικέρ μας θα χρειαστεί να περάσει μέσα από σοκολάτα και εκεί λοιπόν θα πάρει το φινέτσα το αποτέλεσμα που εμείς θέλουμε.
Μπορούμε να το προτείνουμε στους πελάτες μας σκέτο το οποίο σερβίρεται πάντα δροσερό σε ειδικό ποτήρι γευσιγνωσίας ώστε να γίνονται αισθητά όλα τα πτητικά αρώματα του λικέρ.
Lemon liquor woody & floral aroma
from our Greek nature
Εδώ συμβαίνει μία διαδικασία ακριβώς ίδια με την προηγούμενη συλλέγουμε λεμόνια από την ελληνική γη και χρησιμοποιούμε το περίβλημα για να πάρουμε τα θεριά έλαια καθώς επίσης και τον ίδιο το χυμό συμπυκνωμένο με αποτέλεσμα να δώσουμε αρώματα από βασιλικό θυμάρι και στο τέλος θα χρειαστούμε και τα φύλλα για να δώσουμε αυτό το ωραίο woody και διακριτικό άρωμα.
Πάντοτε το προτείνουμε και πριν το γλυκό αλλά και στο τελείωμα διότι επαναφέρει την ισορροπία στην γεύση αποβάλλει λιπώδη χαρακτηριστικά από το φαγητό και ταυτόχρονα δροσίζει πάρα πολύ απελευθέρωνε μία πολύ ιδιαίτερη αίσθηση στην γεύση και επισπεύδει την διαδικασία της πέψης.
Οπότε μπορούμε να προτείνουμε κι αυτό το λικέρ το οποίο είναι καθαρά δικής μας παραγωγής και είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε πια σε ένα διαφορετικό επίπεδο να μπορούμε να διαχειριζόμαστε την πρώτη ύλη και να παράγουμε από μόνοι μας δικά μας λικέρ και αποστάγματα
Make yours with